Code | RK-KPU-PBZ-S |
---|---|
Organizational unit | [RK-KPU] Karpacka Państwowa Uczelnia w Krośnie |
Form of studies | Full-time |
Level of education | First cycle |
Educational profile | practical |
Language(s) of instruction | Polish |
Duration | 7 semestrów |
Recruitment committee address | rekrutacja@kpu.krosno.pl |
WWW address | https://kpu.krosno.pl/ |
Ask a question |
Studia trwają 7 semestrów i kończą się nadaniem tytułu inżyniera (studia I stopnia stacjonarne i niestacjonarne).
Zdobędziesz wiedzę i umiejętności z produkcji i przetwarzania żywności, doboru technologii stosowanych w produkcji żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, oceny surowców żywnościowych, organizacji procesu produkcji żywności, zarządzania przedsiębiorstwami działającymi w sferze produkcji, prawa żywnościowego, systemów gwarantujących bezpieczeństwo żywności na każdym etapie produkcji.
Po ukończeniu tego kierunku będziesz przygotowany do podjęcia pracy w sektorze gospodarki, instytucjach zajmujących się produkcją, przetwórstwem, obrotem surowców i produktów żywnościowych, oceną ich jakości oraz bezpieczeństwem zdrowotnym żywności. Możesz także znaleźć zatrudnienie w małych i średnich przetwórniach. Możesz pracować w laboratoriach i instytucjach związanych z oceną jakości żywności, służbach sanitarnych i celnych, ośrodkach badawczo-rozwojowych, w firmach doradczych i audytujących w łańcuchu żywnościowym, a także w administracji rządowej i samorządowej. Będziesz bardzo dobrze przygotowany do podjęcia własnej działalności gospodarczej w zakresie produkcji i dystrybucji żywności.
Zapisy na wszystkie kierunki oferowane w Karpackiej Państwowej Uczelni w Krośnie prowadzone są przez zewnętrzny serwis rekrutacyjny KPU w Krośnie w terminie od 26 maja do 10 sierpnia br. "https://kpu.krosno.pl/kierunki-studiow/"